Vakantieparken vergelijken

Waarom kiezen voor een vakantiepark?

Je wilt er even helemaal tussenuit om te genieten van een heerlijke vakantie, maar tegelijkertijd wil je ook niet te ver reizen. Denk dan eens aan een vakantie op een vakantiepark. Vooral België, Nederland en Duitsland staan bekend om hun vele vakantieparken. Maar tegenwoordig is ook het noorden van Frankrijk erg in trek. Zo ga je op vakantie dichtbij huis, en ben toch even helemaal weg.

Weekend of midweek, het kan allemaal

Het grote voordeel van een vakantiepark is de ruime keuze aan boekingen. Zo is het mogelijk om een alleen een weekend weg te gaan of kies je liever voor een extra lang weekend. Een midweek is mogelijk of een hele week. Dit geeft veel vrijheid, zowel qua tijd als financieel. Want zelfs in een weekend, kun je heerlijk afschakelen van de drukte van alledag.

Een vakantiepark is een feest voor kinderen

Over het algemeen genomen zijn vakantieparken gericht op het vermaken van kinderen. Dit varieert van een groot aanbod aan sportfaciliteiten, tot speelhallen. Maar het meest aantrekkelijk blijft toch het subtropisch zwemparadijs. Voor het complete vakantiegevoel zijn er tevens diverse restaurants aanwezig, met daarnaast een kleine supermarkt. Zo kun je dagelijks verse broodjes halen voor het ontbijt en heb je geen zorgen voor het avondeten wanneer je een dag niet wilt koken. De vakantieparken zijn veelal gelegen in de natuur. Vaak ook bij een meer of aan zee. De Duitse vakantieparken liggen voornamelijk in de Eiffel, in de Beierse Alpen of in het Sauerland. In de winter zijn deze prima geschikt voor de wintersport.

Kinderactiviteiten op vakantieparken

Een verwenweekend met zn tweetjes

Ben je toe aan quality time samen met je partner? Dan is een verwen weekend in een vakantiepark de ideale oplossing. Veel parken beschikken over extra luxe huisjes of appartementen. Deze zijn voorzien van een luxe badkamer, vaak met whirlpool en sauna. En uiteraard een grote tv in de woonkamer met een open haard. En wanneer je dat wenst, bieden vrijwel alle parken speciale arrangementen aan. Zo kun je een fles champagne laten bezorgen, een heerlijk ontbijt of andere bijzonderheden.

Gezelligheid met vrienden en familie

Populair zijn de grote XL vakantiehuizen. Deze zijn uiteraard gericht op grotere gezelschappen. Vanwege de drukte van alledag, zijn steeds meer families en vriendengroepen toe aan een paar dagen samen genieten. En waar kan dat beter dan in een vakantiepark dichtbij huis. Overdag wandelen aan zee, of genieten in de bossen rondom het park. En in de avond samen koken of uit eten in het restaurant. Waarna de avond in het vakantiehuisje gezellig wordt afgesloten. De meeste XL vakantiehuizen zijn geschikt voor groepen van 8 tot 16 personen.

Een scala aan activiteiten op één plek

Een vakantiepark heeft als doel om het iedereen naar de zin te maken. Het park is veelzijdig ingericht en er wordt alles aan gedaan om het leven tijdens de vakantie zo makkelijk mogelijk te maken. Het aanbod aan services is groot. Zo zijn er tal van culturele uitstapjes te maken en is er dagelijks entertainment voor jong en oud. En dat zonder de auto te hoeven gebruiken, want alles is gecentraliseerd in hetzelfde park.

Activiteiten op vakantieparken

Leuke ontmoetingen en gezelligheid

De vakantieclub, het entertainment programma op de vakantieparken is er op gericht om iedereen samen te brengen. Voor zowel jong als oud zijn er activiteiten en ruimtes beschikbaar die ontmoetingen tussen verschillende generaties promoten. Gezelligheid staat in een vakantiepark voorop. Op sociaal vlak kom je volledig aan je trekken. Er zijn altijd mensen om je heen, alle sociale klassen zijn vertegenwoordigd. Uiteraard is de toegang voor minder validen ook gewaarborgd. Zo kan iedereen starten met het maken van mooie vakantieherinneringen.

Een vakantiepark is toegankelijk voor ieder budget

Er zijn veel verschillende ketens die vakantieparken aanbieden. En op ieder park zijn er ook weer vakantiehuisjes in diverse prijsklassen beschikbaar. Daarnaast kunnen de prijzen nog per land verschillen. Vakantieparken vergelijken is daarom zeker aan te raden. Vaak worden er kortingen gegeven, waardoor ook mensen met een kleine beurs kunnen genieten op een vakantiepark. Eenmaal de prijs betaald, dan zijn de meeste animaties gratis. Zoals toegang tot het subtropisch zwemparadijs en diverse sportfaciliteiten. Heb je een arrangement geboekt, dan zijn daar vaak extra ‘s bij inbegrepen. Activiteiten of maaltijden waar je normaal duurder voor zou betalen.

Vakantiepark lijkt net een pretpark

Het is een feit dat social media een aandeel heeft in het steeds populairder worden van vakantieparken. Mensen delen hun verhalen en vakantiefoto ‘s maar wat graag op de diverse media kanalen. Zo zien anderen hoe leuk iets kan zijn en dat maakt enthousiast. Dit geldt dus ook voor vakanties in vakantieparken. Vooral ouders met kinderen beseffen dat ze helemaal niet ver weg hoeven te gaan, om het leuk te hebben. Tegenwoordig is er zoveel te ondernemen op een vakantiepark, dat het net een pretpark lijkt. En dat verklaart mede de enorme populariteit.

Vakantiepark nodigt uit

Het voordeel van de mooie ligging van vakantieparken is dat het voelt alsof je ver weg bent. Ver weg en toch dicht bij huis. En omdat het redelijk dicht bij huis ligt, nodigt het uit voor een bezoekje. Zeker wanneer het vakantiepark gelegen is aan zee of aan een prachtig meer. Dan is een gezellig dagje samen met vrienden of familie zo geregeld. Tijdens een buitenland vakantie is dat niet mogelijk. Alweer een reden waarom het vakantiepark steeds meer in opkomst is.

Doe maar lekker gewoon vakantie

Voor het weer hoef je echt niet naar Spanje te gaan. De laatste zomers in Nederland waren flink warm. Dat zorgt voor extra vraag naar vakantiehuisjes in eigen land. Er is een duidelijke stijging te zien in de boekingen ten opzichte van voorgaande jaren.

Maar niet alleen het weer houdt mensen in eigen land. Ook het kunnen spreken van de eigen taal blijkt erg belangrijk. Net als de zekerheid dat je niet voor verrassingen komt te staan. Een vertrouwde plek bezoeken, weten waar je bent en wat je kunt verwachten. Dat is voor een grote groep mensen het echte vakantiegevoel. Het geeft rust. En dus is een vakantiepark de ideale plek om in alle kalmte te genieten.

Posts created 7

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven