Hotel of huisje boeken?

Vakantiewoning of hotelkamer?

Er zijn heel veel verschillen op te noemen tussen een vakantiewoning en een hotelkamer. Beiden hebben hun voor- en nadelen. Het is tevens een kwestie van smaak en het doel van de vakantie, dat doorslaggevend is. De samenstelling van de groep en het te besteden budget kunnen redenen zijn om voor een vakantiewoning of toch juist voor een hotelkamer te kiezen. In dit artikel gaan we in op de voordelen van een vakantiewoning ten opzichte van een hotelkamer.

Vakantiewoningen zijn goedkoper dan hotelkamers

Hotelkamers hanteren tarieven per nacht. Vakantiehuizen hanteren normaalgesproken een enkel tarief dat is gebaseerd op de lengte van het verblijf en het seizoen. Zo zal je bij een hotel van minimaal 4 sterren altijd duurder betalen als gezin, dan wanneer je een vakantiewoning huurt. Uiteraard kennen hotels last minute prijzen of kun je kiezen voor een goedkoper hotel. Maar bij een goedkoop hotel zal de ruimte kleiner zijn en het comfort minder.

Vakantiewoning huren

Vakantiewoningen geven meer voldoening

Kleine shampoos, kleine pakjes zeep en een heerlijk luxe hotelbadkamer. Wie houdt er niet van, zou je bijna zeggen. Maar het gevoel verandert wanneer je de koelkast opent op je hotelkamer. Een fles water kan zomaar €3 kosten. Of dat flesje wijn, de pindanootjes of zelfs de parkeerplek. Het zijn allemaal extra’s die je gebruikt. En extra’s dienen betaald te worden. In een vakantiewoning is dit anders.

Extraatjes worden gul aangeboden. Zo staat er bij aankomst meestal een fles vers water klaar. Enkele onderdelen voor het ontbijt, zoals koffie, thee, snacks, jam, koekjes of een lokale fles wijn. Het wordt aangeboden door de eigenaar van de vakantiewoning. Simpelweg om je welkom te heten. Daarnaast is de keuken uitgerust met alles dat nodig is om een ontbijt of lunch te bereiden, zonder dat er extra restaurantkosten bij komen kijken.

Vakantiewoningen bieden meer vrijheid

Wanneer je op zoek bent naar privacy en intimiteit, dan heeft een hotel enkel de hotelkamer te bieden. Er zijn geen volledige privé ruimtes beschikbaar. Het kan zijn dat je onverwacht moet werken achter je laptop, maar dat je dat niet wilt doen in een drukke lobby of in de hotelkamer waar het gezin verblijft. In een vakantiewoning zijn er meer ruimtes beschikbaar die gedeeld kunnen worden. Het is een flexibiliteit die een hotelkamer simpelweg niet kan bieden.

Voel je comfortabel als thuis

Een vakantiewoning is over het algemeen zo ingericht, dat je alles bij de hand hebt om te leven zoals thuis. Een mes of een vork, een bord of een kopje. Het ligt allemaal in de keukenlade. Ook voldoende handdoeken, theedoeken, dekens en andere details zijn in een vakantiewoning ruimschoots beschikbaar. Een hotelkamer kan hieraan niet tegemoet komen. Het zijn de kleine dingen die een vakantiewoning vaak net iets comfortabeler maken.

Gezinsvakantiewoning

Rust en ruimte

Vooral heel veel meer ruimte, is wat een vakantiewoning bijzonder maakt. Er is veel plaats om te genieten en te ontspannen. Een hotelkamer heeft slechts een beperkte afmeting en is puur ingericht als slaapruimte. Met hier en daar een stoel of een bureau is er niet veel meer dat je van een gemiddelde hotelkamer mag verwachten.

Geen vaste etenstijden

Wanneer je verblijft in een hotel, dan dien je binnen de beschikbare tijden gebruik te maken van het buffet. Ook de huishouding, fitness en andere faciliteiten kennen hun tijdschema’s. In een vakantiehuis is daar geen sprake van. Je komt uit bed wanneer je dat wilt. Je nuttigt het ontbijt wanneer het jou uitkomt. Net als de duik in het zwembad of het gebruik van fitnessapparatuur. Je doet datgene waar je zin in hebt, ongeacht het tijdstip van de dag En dat geeft heel veel vrijheid.

Huisdieren zijn vaker welkom

Vakantiewoning met kinderen

Uiteraard zijn er ook de nodige hotels waar honden welkom zijn. Toch is deze groep fors in de minderheid. Ook zijn de kosten voor huisdierkamers vrij hoog en bevinden deze zich in minder wenselijke delen van het hotelgebouw. Het is soms zelfs zo erg dat de kamers minder goed onderhouden zijn dan de huisdiervrije kamers. In een vakantiewoning is de kans echter veel groter dat je viervoeter welkom is. De hond heeft meer ruimte en kan naar hartenlust buiten spelen.

Kinderen zijn ook mensen

Veel hotels zijn helaas niet geschikt voor kinderen. Of voor groepen of grote gezinnen. Wanneer je een hotel boekt voor een grotere groep, dan zal je meerdere kamers moeten reserveren. Plus de restaurantkosten die ook in rekening worden gebracht. En voordat je het weet, is je vakantiegeld al op, voordat de vakantie begonnen is. Gelukkig zijn er veel vakantiehuizen te vinden die geschikt zijn voor grote groepen mensen. Ook voor kinderen biedt een vakantiehuis meer comfort en ruimte. En naast de essentiële dingen, als voldoende bedden, badkamers en televisies, kan er veel geld bespaard worden door de maaltijden zelf te koken in de woning.

Vakantiehuizen tegen goede prijzen

Het aanbod aan vakantiehuizen is een markt op zich. Er is veel concurrentie en de mensen die een vakantiehuis bezitten, willen dit maar wat graag verhuurd zien. Er wordt alles uit de kast gehaald om mensen te verleiden om juist voor hun huis te kiezen. Vaak worden de nieuwste gameconsoles, de grootste televisies met honderden kanalen, luxe bedden en een absoluut fantastische keuken aangeboden als extra service. En dan de vouchers en kortingsbonnen voor lokale attracties niet te vergeten.

Een vakantiehuis is meer dan een kamer met uitzicht

Wanneer je echt een unieke vakantie wilt, ga dan op zoek naar een vakantiehuis. Het is een wereld op zich, waarin heel veel keuze is in diverse soorten vakantiewoningen. Droomde je van een 18-eeuwse villa met uitzicht over de Toscaanse wijngaarden? Of kies je liever een bungalow met privé strand aan de Stille Zuidzee? Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar het is de werkelijkheid in de wereld van de vakantiewoningen. Zo kun je kiezen voor een romantische loft in de schaduw van de Eiffeltoren of een luxe vakantiehuis op het meest zuidelijke puntje van Afrika. Dromen kunnen werkelijkheid worden. Het zijn soms once-in-a-lifetime aanbiedingen die voorbij komen. Maar het maakt het een vakantie zoveel meer waard, dan wanneer je alleen je hotelkamer tot je beschikking hebt.

Posts created 7

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven