Beste Pretpark Nederland

Themaparken, musea en natuurgebieden in Nederland

De themaparken in Nederland behoren tot de beste attractieparken van Europa. Het zijn ruime, moderne en vooral goed georganiseerde parken. Vanwege de strenge regels met betrekking tot veiligheid, behoren ze tot de beste van Europa. En een groot voordeel van een themapark of attractiepark is, dat er voor alle leeftijden en smaken iets te doen is. Tegenwoordig zijn er zelfs overnachtingsmogelijkheden beschikbaar in of net buiten de diverse parken. Dat maakt een verblijf extra bijzonder. Ook de Nederlandse musea zijn een bezoek meer dan waard. En voor wie kiest voor rust en ruimte, daarvoor zijn er speciale vakantieverblijven opgericht midden in de natuur.

Een selectie van de meest bezochte parken van Nederland

Madurodam

Bezoek Madurodam Den Haag

Als je Nederland graag eens van bovenaf zou willen zien, dan is Madurodam de ideale plek. Hier vind je Nederland in het klein nagebouwd, op een schaal van 1:25. De bekendste gebouwen, de grachten, bloembollenvelden, luchthave Schiphol en typisch Nederlandse huisjes vind je hier terug. Met veel aandacht voor detail, zijn de miniaturen werkelijk heel succesvol en realistisch nagebouwd. Daarnaast beschikt Madurodam over een speeltuin voor kinderen van 6 tot 12 jaar oud.

Linnaeushof

Europa’s grootste speelterrein is genaamd Linnaeushof. Het is geen pretpark, maar een speeltuin in mega formaat. Zowel in omvang, in diversiteit als in verscheidenheid aan spellen. Voor alle leeftijden is er op dit enorme terrein aan het meer wel iets te beleven.

Duinrell

Gratis naar Duinrel

Een groot pretpark met veel verschillende faciliteiten en attracties. Het park beschikt uiteraard over de klassieke attracties, zoals achtbanen. Maar ook attracties waarbij kinderen zelf actief deelnemen. Denk dan aan klimkastelen, klimtouwen en andere spellen.

Toch is de grootste reden om Duinrell te bezoeken, het Tikibad. Het meest uitgebreide waterpark in de Benelux. Zo is er meer dan 1,3 kilometer aan glijbanen aangelegd. Met zelfs super snelle glijbanen voor de echte waaghalzen. En alsof dat nog niet genoeg is, beschikt Duinrell ook over een vakantiepark. Het park is midden in de natuur gelegen, vlakbij het strand. Je kunt logeren in een Lodgetent, een Duingalow of op een campingplaats.

Drievliet

Dichtbij het centrum van Den Haag, ligt pretpark Drievliet. Het is een park met een goede prijs- kwaliteitverhouding. Kinderen onder de 1 meter mogen zelfs gratis naar binnen. Er zijn attracties aanwezig voor alle leeftijden, restaurants en je mag tevens je eigen eten meenemen in het park.

De Efteling

Het themapark van Nederland is toch wel de Efteling. Je waant je in een betoverde wereld vol feeën, kabouters, trollen, heksen en draken. Uiteraard zijn ook de klassieke attracties zoals achtbanen aanwezig. Overnachten is eveneens mogelijk. Zowel in het sfeervolle vakantiepark als in het Eftelinghotel. Ook hier zijn de accommodaties volledig ingericht in het teken van sprookjes.

Archeon

Een echt themapark waarbij je reist door de tijd. Archeon weerspiegelt het dagelijkse leven in Nederland tijdens de Prehistorie, de Romeinse Periode en de Middeleeuwen. Alles is met de grootste precisie nagebouwd. Boerderijen, huizen, werkplaatsen, forten, muren en markten. Alles is op ware grootte en in de juiste proporties gemaakt. Er wonen tijdens de openingsuren zelfs acteurs, die het leven van toen nabootsen. Dagelijks is er een activiteiten programma, zoals het bakken van brood, het maken van vuur of het varen in een prehistorische kano. Er wordt gevochten door ridders en er worden kaarsen gemaakt in de kaarsenmakerij.

De Keukenhof

Vakantiehuisje keukenhof

Voor wie houdt van bloemenpracht, is de Keukenhof het park waar je moet zijn. Dit park is ook wel bekend als de Tuin van Europa. Maar liefst 32 hectare aan bloeiende bloemen en planten, zijn een lust voor het oog. Ieder seizoen worden er maar liefst 7 miljoen bloembollen geplant. De bloemen staan in bloei in de lente. Het park is daarom ook uitsluitend geopend in de bloeiperiode, wanneer de bloemenpracht op zijn hoogtepunt is. Dat is gedurende 3 maanden in de lente. Het park kent diverse wandelroutes. Maar verkennen per boot is ook een optie. Voor kinderen is er een mooie speeltuin aangelegd, net als een doolhof en een kinderboerderij.

Dierentuinen

Nederland kent diverse mooie dierentuinen. Breng eens een bezoek aan Artis, de oudste dierentuin van Nederland. Of Burgers Zoo, een veel bezochte dierentuin. Met name door de realistische vertoning van flora en fauna in ecodisplays. In dierenpark Emmen vind je een prachtige vlindertuin. Ook de dierentuinen Rotterdam of Gaia Zoo in Limburg zijn absoluut de moeite waard.

Madame Tussaud

Voor wie graag beroemdheden bezoekt, is het wassenbeelden museum in Amsterdam een uitkomst. Het museum Madame Tussaud bevindt zich op de Dam. Er staan hier verschillende wassen beelden opgesteld van wereldberoemde personen en bekende Nederlandsers. Je vindt er mensen uit de politiek, sporters als ook beroemdheden uit de filmindustrie.

Vakantieverblijf in een natuurgebied

Een vakantie in een natuurlijke omgeving is een groot contrast met de gezellige drukte in de stad. Gelukkig is in Nederland de natuur altijd dichtbij en dat maakt het bijzonder. Naast de grachten en stadsparken, kent Nederland lange zandstranden, bossen, hoge duinen en bijzondere dieren in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Het is een uitgestrekt natuurgebied dat loopt van Zandvoort tot IJmuiden. Het is een gebied met een diversiteit aan planten en dieren.

Scheveningen en Zandvoort zijn de drukst bezochte strandplaatsen in Nederland. De weidsheid van de zee, de uitgestrekte duinen en de rust van de natuur maken de Nederlandse kust tot een heerlijke vakantieplek. Je vindt hier zelfs resorts die met een gevarieerd aanbod, hun klanten van alle gemakken voorzien. Vakantiegangers en ook dagjesmensen komen hier absoluut aan hun trekken. Er zijn veel strandtentjes, restaurantjes en hotels gelegen langs de boulevard.

Wil je meer natuur en ben je toe aan rust en ruimte om je heen? Dan kun je ook kamperen of een vakantiewoning huren in een van de Nederlandse natuurparken. Zo kun je kiezen uit fraaie boerderijen, kastelen en oude boswachterswoningen. En wil je nog meer vrijheid, kom dan tot rust, midden in het bos en leef met de natuur vanuit je eigen tent. Nederland is een perfect vakantieland voor kinderen. Ga je toch ver weg en vliegen? Boek dan jouw automatisch CO2-gecompenseerde vlucht bij FlyGRN.

De stichting Natuurmonumenten verhuurt samen met Staatsbosbeheer vakantiewoningen onder de naam Buitenleven Vakanties. Door de opbrengst van de ongeveer 100 vakantiewoningen, kan de natuur beter en meer beschermd worden. Alle vakantiewoningen hebben hun eigen verhaal en zijn gelegen op unieke plekken midden in de natuur.

Posts created 7

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven