Activiteiten op vakantieparken

Nederland, een paradijs voor kinderen

Dat Nederland een ideaal vakantieland is voor kinderen, dat is duidelijk. Zelfs diverse studies tonen aan dat in Nederland de nadruk wordt gelegd op het algemene welzijn van kinderen. Gezinsbemiddeling, het onderwijs en ook het gezondheidsstelsel zijn belangrijke speerpunten in de samenleving. Nederlandse kinderen kunnen genieten van leefomgevingen die aantrekkelijk zijn. Steden zijn leefbaar en kindvriendelijk gemaakt.

Net als de natuur die is geïntegreerd in het dagelijkse leven. Al is Nederland niet groot, toch zijn er veel bestemmingen en activiteiten die leuk en interessant zijn voor kinderen. In dit artikel zullen we aandacht besteden aan de regio waar de meeste activiteiten geconcentreerd zijn: de Randstad. Hier bevinden zich grote steden als Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Amsterdam. Maar ook kleinere steden bevinden zich in deze streek. Denk aan Almere, Delft, Leiden, Haarlem en Gouda.

De Randstad en het Groene Hart

Vakantie in het groene hart

Het groene centrum van de Randstad is het zogenaamde Groene Hart. Het is een landelijke ruimte, onbevolkt en gevuld met kanalen, tulpenbloemen en enkele boerderijen. Het is een gebied waar op vele manieren genoten kan worden van ontspanning en recreatie. Veel nieuwsgierige bezoekers komen naar dit gebied. Het biedt een moment van rust, naast het bruisende leven in de stad. Het uitgebreide netwerk van de Nederlandse Spoorwegen, maakt dat de Randstad makkelijk en snel bereikbaar is. Toeristen maken, net als de Nederlanders zelf, veel gebruik van het openbaar vervoer. En ook de Trein en de Tram zijn een hele beleving voor kinderen.

In dit artikel vertellen we de belangrijkste voordelen van vakantie vieren met kinderen in Nederland.

Nederland staat bekend als een zeer kindvriendelijke omgeving. Het straatbeeld in Nederland is zo opgebouwd, dat het verzorgd en geordend uitziet. Je ziet kanalen, boogbruggen, boten, goed gebouwde huizen en gelukkige gezinnen op de fiets. Net als windmolens en tulpenvelden, die niet mogen ontbreken. Het geeft soms zelf het gevoel dat je in een sprookje rondwandelt. En naast al dat moois, is Nederland ook een maatschappij waar kinderen ertoe doen.

Er zijn goede en veilig aangelegde speeltuinen, waar je als ouders geen angst hoeft te hebben. Ook zijn er veel vakantieparken, parken en pleintjes, met zwembaden en waterspellen die vooral in de zomer erg fijn zijn voor kinderen. De vele fietsroutes zijn veilig en leuk om met kinderen af te leggen. Huur eens een typisch Nederlandse bakfiets waarin de kinderen kunnen genieten tijdens de fietstocht. Ook winkels, musea en restaurants bieden meestal apart ingerichte ruimtes aan voor kinderen.

Amsterdam als hoofdstad

Vakantiewoning in Amsterdam

De hoofdstad van Nederland is Amsterdam. Een stad met een bijzondere schoonheid, een charme die typisch Nederlands is. Je herkent het aan de typische bouwstijl van de huizen langs de grachten. Het is een grote stad met veel inwoners. Maar ondanks dat is het leven relatief rustig. Af en aan voert de stroom met fietsers. Een typisch beeld in de Nederlandse straten. De stad Amsterdam heeft ook voor kinderen veel te bieden. Er zijn gidsen en websites beschikbaar die de plaatsen beschrijven die leuk zijn om te bezoeken met kinderen in Amsterdam.

Nog meer leuks buiten Amsterdam

De steden in Nederland zijn vrijwel allemaal gelijk. Typisch Hollands met grachten, bakstenen huizen en steile zadeldaken. Behalve Rotterdam, dat is een iets ander type stad. Maar alle steden in de Randstad zijn geschikt voor gezinsvakanties. En ondanks dat ze veel op elkaar lijken, hebben ze toch allemaal iets anders te bieden.

De Haag is een statige stad, met een bijzondere bouwstijl, paleizen en historische gebouwen. En helemaal leuk voor kinderen is het strand, dat op korte afstand is gelegen.

Utrecht is meer een universitaire stad met een rijke geschiedenis. De stad kenmerkt zich door de gezellige terrasjes aan de grachten, de diverse markten en het museum gewijd aan Nijntje.

Rotterdam is Europa’s grootste haven. Een bijzondere beleving en absoluut spectaculair voor kinderen om te bezoeken. Ook de architectuur in de binnenstad is kenmerkend, zoals de wolkenkrabbers en de kubus-huizen. Wat vooral leuk is voor kinderen, is de busboot. Het is een vorm van openbaar vervoer tussen Rotterdam en Dordrecht. De toeristische versie wordt ook wel de Splashboot genoemd. De Splashboot biedt een stadstour aan. Op de boot is tevens een restaurant gevestigd voor een volledig verzorgde middag. In de binnenstad is met name het skatepark erg in trek. Net als de rollers en acrobatische fietsen.

De kleinere steden in de Randstad

  • Delft, Leiden en Haarlem zijn enkele kleinere steden in de Randstad. Ze zijn stiller, maar daarom niet minder interessant. Delft is vooral beroemd vanwege het Delfts blauwe keramiek. Wereldwijd is het met blauw gedecoreerd aardewerk bekend. De wit blauwe tegeltjes, vaasjes, bordjes en kandelaars zie je overal terug.
  • Haarlem is de Nederlandse hoofdstad van de bloemen en is gelegen aan rivier de Spaarne.
  • Leiden, een charmante stad die is erkend als een van de mooiste steden van Nederland. Bekend zijn de burcht, de Pieterskerk en het oude stadhuis in renaissance stijl.
  • Gouda, een stad die we zeker niet mogen vergeten. De stad is vooral bekend van de kazen.
  • Alkmaar, een stad die net even ten noorden van Amsterdam ligt. Ook hier worden, net als in Gouda, kazen gemaakt. Met name de kaasmarkt is een attractie op zich. Gelegen aan de beroemde Alkmaarse grachten. De prachtige huizen en de gezellige terrasjes maken een stadwandeling bijzonder.
Vakantiewoning Zaanse Schans

Sporten voor iedereen

Ga je op vakantie in Nederland met het hele gezin? Grote kans dat je kinderen graag sportieve dingen willen ondernemen. Gelukkig is er veel sport en recreatie te vinden in en rondom de Randstad. Zo vind je er een heel uitgebreid fietsnetwerk. Het verbindt de steden met elkaar, maar leid ook door het mooie platteland. De afstanden zijn klein, waardoor het voor met kinderen ideaal is om de fiets te gebruiken.

Naast fietsen is er veel indoor entertainment aanwezig. Logisch, want het weer in Nederland is niet altijd even stabiel. Het zijn luxe ruimtes met goede faciliteiten en een groot aanbod aan sporten. Zo kun je, ongeacht het weer, altijd wel ergens skiën, zwemmen, paintballen of schaatsen. Daarnaast worden ook de verdekte speeltuinen veel bezocht. Deze zijn voorzien van speeltoestellen voor verschillende leeftijden. De meest bekende centra zijn De Uithof, Sportium en Snow World Zoetermeer.

Al met al blijkt er in Nederland dus genoeg te beleven voor kinderen. Wat je kiest, hangt natuurlijk af van de interesses en de leeftijden van de kinderen. Maar als je op onderzoek uitgaat, heb je je vakantie zo volgepland met leuke uitjes!

Posts created 7

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven