• Ontdek de eilanden en de kust van Zeeland
  • Ontdek de eilanden en de kust van Zeeland
  • Ontdek de eilanden en de kust van Zeeland
  • Ontdek de eilanden en de kust van Zeeland
  • Ontdek de eilanden en de kust van Zeeland
  • Ontdek de eilanden en de kust van Zeeland
  • Ontdek de eilanden en de kust van Zeeland
  • Ontdek de eilanden en de kust van Zeeland
  • Ontdek de eilanden en de kust van Zeeland
  • Ontdek de eilanden en de kust van Zeeland
  • Ontdek de eilanden en de kust van Zeeland
<< VAKANTIEHUIZEN ZOEKEN IN ZEELAND
of klik op:
Alle vakantiehuizen Zeeland
Vakantieparken Zeeland
Hotels Zeeland
 

Vakantiehuizen in Zeeland


Zeeland heeft al jaren de schoonste stranden van Nederland en ze hebben de meeste zonuren. Alleen dit is al een goede reden om dit jaar een vakantiehuis te huren in Zeeland! Zeeland is natuurlijk een echte strand-bestemming, heerlijk overdag op het strand vertoeven en genieten van zon en zee. Maar Zeeland is ook een echte fiets- en wandelbestemming. En naast een aantal erg leuke dorpen en steden, zijn er ook volop bezienswaardigheden en attracties voor wie strand zat is of sowieso even iets anders wil doen tijdens de vakantie.

Na de Watersnood van 1953 werd besloten de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust beter te beveiligen. De dammen zorgden naast extra bescherming ook voor een betere bereikbaarheid van de Zeeuwse eilanden. En door de aanleg ontstonden prachtige nieuwe recreatiegebieden waar je heerlijk kunt watersporten, zonnen, wandelen of fietsen.

Hoofdstad van Zeeland is Middelburg. U kunt gemakkelijk een dag wandelend langs de pittoreske steegjes en langs de grachten van de oude binnenstad van Middelburg doorbrengen. Naast historische gebouwen kunt u ook genieten van het winkelaanbod en een van de vele terrassen van restaurants en cafe's.
De VVV Zeeland houdt zich voor het geheel Zeeland bezig met de promotie van Zeeland als vakantiebestemming en het verstrekken van informatie over activiteiten en tips om te doen tijdens uw verbljf in Zeeland.
Na de successen van twee edities van de Zeeland Glossy is er nu een 3e editie verschenen. Nog niet eerder heeft een provincie een glossy onder haar eigen naam uitgebracht.
De VVV Zeeland heeft een aantal handige Apps voor smartphone of tablet. Op zoek naar een mooie fietsroute, een leuk evenement, het adres van een jachthaven, spannende attracties, mooie plekjes, leuke doedingen en fijne overnachtingen? Download dan deze apps van en over Zeeland.

Natuur in Zeeland


Het getij vormde de Zeeuwse eilanden en de mens vulde het landschap verder in. Overal in Zeeland is nog te zien dat dit niet vanzelf ging. Kreken die soms zomaar in het landschap opduiken zijn een levende herinnering aan oude dijkdoorbraken. De Braakman (Noord en Zuid) in Zeeuws-Vlaanderen is hier een goed voorbeeld van. Ook de grillige vorm van de Oosterschelde - kust van Noord-Beveland is ontstaan door dijkdoorbraken.

Nationaal Park Oosterschelde is een wereld van getij, wind, en vooral water, veel water. Bij eb droogvallende slikken en platen verdwijnen weer als de vloed opkomt. Achter de dijken liggen karrevelden, inlagen en kreekgebieden als zichtbare herinneringen aan het leven van de Zeeuwen met de zee. Op en rond de Oosterschelde vinden duizenden vogels ruimte om te rusten, te eten en te broeden. De Oosterschelde is dan ook, op de Waddenzee na, het belangrijkste vogelgebied van Nederland. Ook is de Oosterschelde van groot internationaal belang voor soorten als scholekster, wulp, kluut en kanoet.

Ook zeehonden en bruinvissen komen voor in de Oosterschelde. Bij laag water liggen zeehonden te zonnen op de Roggenplaat, voor de kust van Schouwen. De bruinvissen laten zich regelmatig zien langs de kust van de Oosterschelde.
Het is de goedkoopste fiets- of wandelvakantie. Ergens in Zeeland een leuk vakantiehuisje boeken, fietskaarten en/of wandelkaarten van Zeeland kopen en lopen of fietsen maar. Via de onlineshop van Reisboekwinkel De Zwerver kunt u dat direct doen.
Met haar grote diversiteit aan natuur en cultuur is Zeeland een paradijs voor wandelaars. Vrijuit wandelen in een van de vele natuurgebieden, slenteren langs het strand, of een ontdekkingstocht met GPS.
Met een gemiddeld cijfer van 8,3 is Zeeland de favoriete fietsprovincie van Nederland. De fiets is perfect om alle mooie plekjes te ontdekken; de schilderachtige kustlijn, duingebieden, binnenwateren en vele karakteristieke dorpen en stadjes.
Enkele tips voor activiteiten in Zeeland
Een hele dag genieten van zeedieren, spetterende attracties en alles van de Deltawerken zien! Deltapark Neeltje Jans is gelegen op een toplocatie midden in de zee, omgeven door de prachtige Zeeuwse natuur.. LEES MEER

Het Arsenaal in Vlissingen is een 2-in-1-attractiepark. Hier kunt u in de huid van een piraat kruipen en de onderwaterwereld van de Noordzee ontdekken in het grote aquarium. Kinderen hebben de tijd van hun leven in het Arsenaal! LEES MEER

Het Zeeuws Museum bevindt zich in de middeleeuwse abdij in het centrum van Middelburg. Met prachtige, eigentijdse presentaties toont het museum een onverwachte kant van Zeeland. Beleef de 80-jarige oorlog aan de hand van een serie unieke en wereldberoemde wandtapijten met zeeslagen uit de 16e eeuw. LEES MEER

Wanneer je door Zeeland fietst, kom je altijd een keer bij het water uit. En bij het zien van een strook land aan de horizon begint het te kriebelen. Je wilt het liefst zonder omweg naar de overkant. Dat kan. In de zomermaanden doorkruisen diverse pontjes de provincie. Hier kun je aanmonsteren voor een leuke overtocht. LEES MEER

NIEUWSBERICHTEN VAN VVV ZEELAND:

WiFi Zeeland bied je de mogelijkheid om gratis gebruik van WiFi te maken op verschillende plaatsen in Zeeland. Met WiFi Zeeland kun je eenvoudig, gratis, je e-mail checken, webpagina's bezoeken, twitteren en facebook-en met een snelheid van 1 Mbps. Sinds augustus 2012 kun je, tegen betaling, gebruik maken van een snellere variant van WiFi Zeeland.
LEES MEER

Eind 2012 is het wandelnetwerk in de regio West-Zeeuws-Vlaanderen officieel geopend. Het weidse landschap van Zeeuws Vlaanderen leent zich uitstekend voor het uitzetten van een wandelnetwerk. Het netwerk is in totaal 350 kilometer lang, waarvan zo'n 100 kilometer over onverharde paden gaat. Bovendien loop je een gedeelte van 15 kilometer over boerenlandpaden dwars door het land.
LEES MEER

De geschiedenis van Zeeland en haar rijke diversiteit aan culturele elementen worden tentoongesteld in verschillende Zeeuwse musea. De cultuurschatten van deze musea zijn niet alleen zichtbaar in het museum zelf, maar worden versterkt en ondersteund door de omgeving van de musea. Een bezoek aan een museum in Zeeland, in combinatie met een fietstocht door het landschap is een perfecte combinatie om het Zeeuwse landschap en haar historie en cultuur op recreatieve wijze te ontdekken. Een bundeling van deze bijzondere fietsroutes is samengevat in een nieuwe fietsroutewaaier.
LEES MEER

Waterschap Scheldestromen heeft in het verleden de route 'Rond het Veerse Meer' uitgebracht, een bewegwijzerde fietsroute rondom het Veerse Meer. Omdat Zeeland over een sluitend Fietsknooppuntensysteem beschikt is door het waterschap besloten aan te sluiten op dit systeem. De route is altijd zeer geliefd geweest bij de recreant, vandaar dat zij samenwerking hebben gezocht om deze route opnieuw uit te geven met Routebureau Zeeland.
LEES MEER