• De Veluwe, prachtig in ieder jaargetijde
  • De Veluwe, prachtig in ieder jaargetijde
  • De Veluwe, prachtig in ieder jaargetijde
  • De Veluwe, prachtig in ieder jaargetijde
  • De Veluwe, prachtig in ieder jaargetijde
  • De Veluwe, prachtig in ieder jaargetijde
  • De Veluwe, prachtig in ieder jaargetijde
<< VAKANTIEHUIZEN ZOEKEN OP DE VELUWE
of klik op:
Alle vakantiehuizen Veluwe
Vakantieparken Veluwe
Hotels Veluwe
 

Vakantiehuizen op de Veluwe


Bos en heide, ruimte en rust. Maar ook uiterwaarden en landbouw, heuvels, valleien en zandverstuivingen, historische stadjes en gezellige vakantiedorpen, de Randmeren en bijzondere attracties en musea. Dat allemaal samen is de Veluwe! Van oudsher is de Veluwe al een populair vakantiegebied voor een vakantie in eigen land en er zijn dan ook nogal wat vakantiehuizen, vakantieparken en campings. Het voordeel daarvan is dat de gemeenten op de Veluwe goed met toeristen weten om te gaan met goede voorzieningen en volop attracties en activiteiten.

Het draait op de Veluwe niet alleen om bos en hei. In de Gelderse Vallei en de IJsselvallei heerst nog de landelijke rust, ruimte, gastvrijheid en ude boerderijen. Op de fiets tussen de weilanden kijk je naar de koeien en de paarden. De weidevogels proberen je af te leiden van hun nesten met hun vliegkunsten en geroep. In een boerderij-winkeltje koop je wat streekproducten voor de picknick. Jam, honing en kaas; zelf gemaakt door de boer.

En er is meer dan alleen rust en natuur want er zijn ook attractieparken zoals het Dolfinarium, de Apenheul, Koningin Julianatoren en Walibi Holland net over de regiogrens in Flevoland, en cultuur zoals Paleis Het Loo en het Kroller-Muller Museum.
Stichting Veluws Bureau voor Toerisme houdt zich bezig met toeristische marketing en promotie van de Veluwe, toeristisch informatie management en productontwikkeling. Sinds 1 januari 2010 werken alle VVV's van de 16 Veluwse gemeenten samen.
Op de Veluwe kunt u eindeloos genieten van de rust, de ruimte en de prachtige natuur. Maar ook op wellness gebied zijn er veel mogelijkheden zoals o.a. Thermen Bussloo, 1 van de meest exclusieve sauna-, en wellnessresorts van Nederland.
Midden in het Nationale Park De Hoge Veluwe ligt het Kroller-Muller Museum. Beroemd om zijn tweede grootste Van Gogh collectie ter wereld en toonaangevende werken van bekende kunstenaars zoals Georges Seurat, Pablo Picasso, Fernand Leger en Piet Mondriaan.

Natuur op de Veluwe


De Veluwe, gelegen in het noord-westen van de provincie Gelderland, is eigenlijk 1 groot natuurgebied want een groot deel bestaat uit bos en hei met hier en daar een dorp of stad. Op de Veluwe ligt ook het Nationaal Park De Hoge Veluwe

De Hoge Veluwe is het grootste actief beheerde natuurgebied in particulier bezit in Nederland. Het bestaat uit 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Er is een grote diversiteit aan planten- en diersoorten en het Park herbergt uiterst zeldzame Rode Lijst-soorten. Samen met het Jachthuis Sint Hubertus, het Bezoekerscentrum/Museonder, Kroller-Muller Museum en de beeldentuin vormt het Park een unieke en (inter)nationaal befaamde combinatie van natuur, kunst en architectuur.

In het Park is voor iedereen wat te beleven. De Hoge Veluwe herbergt niet alleen een rijke flora en fauna, maar ook drie musea. Bezoekers kunnen zich voortbewegen op de witte fietsen, die in het Park zonder extra kosten te gebruiken zijn. Deze fietsen kunnen niet op slot en zijn dus door iedereen te gebruiken. Uiteraard kunnen er ook fietsen worden gehuurd, dit zijn de blauwe huurfietsen. Ook heeft het Park tandems, bakfietsen en fietsen voor mindervaliden. HogeVeluwe.nl
Het is de goedkoopste fiets- of wandelvakantie. Ergens op de Veluwe een leuk vakantiehuisje boeken, fietskaarten en/of wandelkaarten van de Veluwe kopen en lopen of fietsen maar. Via de onlineshop van Reisboekwinkel De Zwerver kunt u dat direct doen.
Lekker ronddwalen door de bossen en over de hei van de Veluwe, te voet op de bonnefooi of misschien voorbereid en met een doel. Op de site van de gezamenlijke VVV's van de Veluwe staan alle mogelijkheden en routes beschreven.
De Veluwe biedt volop mogelijkheden voor het maken van mooie fietstochten. Op de site van de gezamenlijke VVV's op de Veluwe staan alle mogelijkheden en fietsroutes beschreven.
Enkele tips voor activiteiten op de Veluwe
Bekend adres voor een leuke dag uit is uiteraard het Dolfinarium in Harderwijk. Dolfijnen en andere zeezoogdieren bekijken en er worden ook shows gegeven. LEES MEER

Even vanaf de Veluwe het water over de polder in en je bent in Biddinghuizen bij Walibi Holland met vele attracties, shows en evenementen! Geschikt voor families met kinderen, tieners en volwassenen. LEES MEER

Apen zijn de leukste van alle dieren. Ze zijn speels, grappig en vaak erg herkenbaar! Dat maakt Apenheul zo bijzonder. Apenheul is het eigenzinnige en wereldberoemde dierenpark in Apeldoorn. Hier beleef je een fantastisch dagje uit. LEES MEER

Paleis Het Loo, de voormalige zomerresidentie van de Nederlandse stadhouderlijke en koninklijke familie, doet nu dienst als museum. De gevarieerde inrichting van de vertrekken maakt de bezoeker deelgenoot van meer dan 3 eeuwen bewoning. LEES MEER

De Koningin Juliana Toren is het leukste familiepretpark van Nederland en op de Veluwe voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar. LEES MEER

NIEUWSBERICHTEN VAN VVV VELUWE:

Het afgelopen jaar opende Ouwehands Dierenpark Rhenen het nieuwe gorillaverblijf. Slinger door de reusachtige kloof, daal af in de oude mijnschacht diep onder de grond en beleef een spannend avontuur tussen de gorilla’s. Ontmoet in het grootste gorilla-avontuur van Europa op 10 meter hoogte deze indrukwekkende mensapen… Durf jij het aan?
LEES MEER

MijnGelderland.nl is de website voor wie alles wil weten over de geschiedenis van Gelderland. De site won de Geschiedenis OnlinePrijs voor beste historische themasite van 2011. Sinds kort is de informatie ook te bekijken via multitouch tafels, Layars en de erfgoedgame HizzQuiz. Zo maakt u op innovatieve manier kennis met de Gelderse historie. Museum Elburg en het CODA Museum Apeldoorn doen actief mee met het verkennen van nieuwe mogelijkheden. Speel HizzQuiz bijvoorbeeld op hun multitouch tafels (Museum Elburg vanaf 2013). Of loop in Gelderland rond met de Layar-app van mijnGelderland, een handige app voor smartphones en tablets. Deze maakt het mogelijk verhalen en historische beelden te tonen op de plek waar u staat.
LEES MEER