• Utrecht, te veel, te leuk voor 1 dag
  • Utrecht, te veel, te leuk voor 1 dag
  • Utrecht, te veel, te leuk voor 1 dag
  • Utrecht, te veel, te leuk voor 1 dag
  • Utrecht, te veel, te leuk voor 1 dag
  • Utrecht, te veel, te leuk voor 1 dag
  • Utrecht, te veel, te leuk voor 1 dag
<< VAKANTIEHUIZEN ZOEKEN IN UTRECHT
of klik op:
Alle vakantiehuizen Utrecht
Hotels Utrecht

Vakantiehuizen in Utrecht


De VVV van Utrecht zegt zelf al, 'Utrecht te veel te leuk voor 1 dag', Utrecht is leuk genoeg om er wat langer dan 1 dag te verblijven dus huur een mooi gelegen vakantiehuis of een bungalow en geniet een paar dagen (of langer...) van midden Nederland.

En Utrecht is niet alleen de stad Utrecht, maar wat dacht u van Amersfoort, 1 van de grootste monumentensteden van Nederland. De grachten, muurhuizen en de Koppelpoort verwijzen nog altijd naar het Amersfoort van de 14e eeuw. Of de Utrechtse Heuvelrug, tussen Rhenen en Baarn, na de Veluwe het grootste bosgebied van Nederland.

Of de omgeving van Woerden in het westen van Utrecht, het landelijke en agrarische groene hart. Het Groene Hart is een uniek groen gebied midden in de Randstad. Vanuit hartje Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam ben je in 15 minuten fietsen al midden in het groen. Het Groene Hart vormt een mooi contrast met de drukte van de steden en is het grootste Nationale Landschap van Nederland. Een andere aanrader is de omgeving van rivier De Vecht in o.a. Breukelen, Nieuwersluis en Loenen. Langs de groene oevers ontluikt de historische rijkdom in de vorm van theekoepels, rozentuinen en buitenplaatsen. Dit gebied is zeer geschikt voor het beoefenen van watersport.
Utrecht Your Way is de site van de regionale VVV Utrecht waarop het complete toeristisch/recreatieve en zakelijke aanbod uit de provincie Utrecht getoond wordt van alle verschillende VVV's in Utrecht.
Utrecht, het kloppende hart van Nederland. Klein genoeg om wandelend de middeleeuwse binnenstad te ontdekken. Groot genoeg om dagenlang te genieten van festivals van wereldformaat, moderne architectuur, trendy winkels en verrassende musea.
De 'Utrecht City Guide app' is gratis en te downloaden in de iTunes Store en de Play Store. Door middel van een update kan de agenda actueel gehouden worden. De app kan zonder verder data verkeer gebruikt worden.

Natuur in Utrecht


Natuur is er volop in Utrecht, zoals bijvoorbeeld Nationaal Park De Utrechtse Heuvelrug. Deze loopt als een hoge zandrug van de Grebbeberg bij Rhenen tot aan het Gooimeer bij Huizen. De stuwwal met zijn bossen en heidevelden rijst op uit het vlakke agrarische landschap. Het zuidelijk deel van de Utrechtse Heuvelrug is aangewezen als Nationaal Park (ca. 6000 ha). Naast de stuwwal horen ook de uiterwaarden van Amerongen bij het Nationaal Park. Het is een gebied van bossen, buitenplaatsen en 'bergen'. U kunt er heerlijk wandelen en fietsen over de stuwwal, door heideterreinen, langs kastelen en landgoederen, in de uiterwaarden en het bos.

Ook op de forten van de Waterlinie komt bijzondere natuur voor. In de tijd van het militaire gebruik werd er groen aangeplant met een specifiek doel. Langs de oevers van de fortgrachten werden stekelige meidoornhagen aangelegd die dienden als natuur-lijk prikkeldraad wanneer de vijand de fortgracht over-gestoken was. Midden op de forten werden bomen aangeplant als kastanje en eik om het fort zoveel mogelijk te laten lijken op een natuurlijk element in het landschap. In de zestiger jaren van de vorige eeuw werden veel forten min of meer verlaten omdat ze hun militaire betekenis verloren hadden. Hierdoor kon de natuur zich er ongestoord ontwikkelen.

Het is de goedkoopste fiets- of wandelvakantie. Ergens in Utrecht een leuk vakantiehuisje boeken, fietskaarten en/of wandelkaarten van Utrecht kopen en lopen of fietsen maar. Via de onlineshop van Reisboekwinkel De Zwerver kunt u dat direct doen.
Bekijk Utrecht eens van een andere kant en wandel de stad in of uit met 1 van de dertien Utrecht te Voet wandellijnen! Al wandelend doorbreekt u de barrieres rond de stad en geniet van de vaak nog onbekende natuur en cultuurhistorie.
Aan de hand van deze site kunt u eigenhandig en eenvoudig uw fietsroute samenstellen. Dit kunt u doen door gebruik te maken van de knooppuntplanner of de fietsrouteplanner. Het fietsroutenetwerk brengt u langs unieke stukjes in de provincie Utrecht.
Enkele tips voor activiteiten in Utrecht
Het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg en het Legermuseum in Delft worden samengevoegd tot het nieuwe Nationaal Militair Museum op de voormalige vliegbasis Soesterberg en gaat in het najaar van 2014 open. LEES MEER

In het bos van DierenPark Amersfoort wonen wel 1500 dieren: neushoorns, olifanten, giraffen, stokstaartjes, leeuwen en diverse soorten apen. Eigenlijk teveel om op te noemen. LEES MEER

Een bezoek aan Paleis Soestdijk is een unieke belevenis. Het bezoek zelf voert vooral door het officiele en eveneens oudste gedeelte van het paleis: de representatieve stijlkamers. Ook ziet u enkele prive vertrekken van de laatste bewoners. Bovendien leert u Paleis Soestdijk kennen waarin prins Bernhard en prinses Juliana lange tijd hebben gewoond. De originele sfeer is zoveel mogelijk behouden gebleven. LEES MEER
NIEUWSBERICHTEN VAN VVV UTRECHT:

Op 21 november is bij de ingang van het Nationaal Militair Museum op Soesterberg een Leopard tank van ruim 42.000 kilo geplaatst. Dit was nodig omdat er de komende maanden nog veel werkzaamheden plaatsvinden rondom het nieuwe museum en het straks niet meer mogelijk is de zware tank bij de toekomstige hoofdingang te plaatsen. De Leopard tank is door een oplegger van de Landmacht naar het Museum vervoerd. Daar is hij door een 400-tons hijskraan van Koninklijke Saan op zijn plaats gezet.
LEES MEER

De bekende Amerikaanse site CNN Travel beschrijft Utrecht als een plek waar je de typisch Hollandse sfeer kunt proeven, grachten, gotische architectuur en kaas kunt zien, maar de drukte van Amsterdam kunt vermijden. Door dit soort uitspraken wordt Utrecht steeds bekender!
LEES MEER

Voor de inwoners van de provincie Utrecht is de Domtoren de belangrijkste culturele locatie, gevolgd door Het Spoorwegmuseum en Paleis Soestdijk. Dit blijkt uit een grootschalig merkenonderzoek door Hendrik Beerda Brand Consultancy onder 14.000 Nederlanders. "De beeldbepalende rol van de Domtoren voor de stad Utrecht blijkt niet alleen voor de stadsinwoners maar voor alle inwoners van de provincie Utrecht van grote waarde te zijn. Het is begrijpelijk dat Het Spoorwegmuseum zo hoog scoort op de ranglijst van sterkste cultuurmerken. Dit museum trekt veruit de meeste bezoekers in Utrecht. Paleis Soestdijk heeft zijn hoge positie te danken aan de populariteit van het koningshuis en de succesvolle operavertoningen in 2011 en 2012", verklaart Hendrik Beerda Brand Consultancy. LEES MEER

Bij de Vinkeveense Plassen is een ring van 12 zandeilanden aangelegd. Eiland 1 en 2 vormen samen het Winkelpolder. Routepunt Winkelpolder is jouw startpunt voor prachtige wandel- en kanoroutes! Bij de Vinkeveense Plassen is een ring van 12 zandeilanden aangelegd. Eiland 1 en 2 vormen samen Winkelpolder. Het is tevens een routepunt en startpunt voor diverse wandel- en kanoroutes..
LEES MEER