• Watersport en vergezichten in Friesland
  • Watersport en vergezichten in Friesland
  • Watersport en vergezichten in Friesland
  • Watersport en vergezichten in Friesland
  • Watersport en vergezichten in Friesland
  • Watersport en vergezichten in Friesland
  • Watersport en vergezichten in Friesland
  • Watersport en vergezichten in Friesland
  • Watersport en vergezichten in Friesland
  • Watersport en vergezichten in Friesland
  • Watersport en vergezichten in Friesland

Vakantiehuizen in Friesland


Houd je van water, dan kom je naar Friesland, aldus de Friese VVV. De zon aan de blauwe hemel, ruisend riet en aan de horizon witte zeiltjes boven het groene weiland, een perfecte dag om de Friese meren te beleven. Wie aan watersport denkt, denkt aan Friesland. De vele meren, de uitstekende faciliteiten en de prachtige dorpen en steden maken, dat u zich als watersporter meer dan welkom voelt. Friesland is dan ook de provincie bij uitstek die zich ervoor leent om via het water ontdekt te worden.

Een netwerk van kanalen, sloten en vaarten brengt u langs de schitterende Friese meren. Urenlang niets dan golvend water, de geur van vers gemaaid gras en prachtige boten. De contouren van de dorpen, de talloze kerktorens aan de horizon en de typisch Friese boerderijen tekenen uw uitzicht.

Friesland is rust en ruimte, mooie meren en vaarten en uiteraard de groene weilanden. Want Friesland is ook vooral een groot agrarisch gebied. Proef op een boerderij zelfgemaakte Friese kaas, boerenijs of echte koe- en schapenmelk, bezoek een boerenmuseum met oude werktuigen, een koeienmuseum of een kinderboerderij. Zo wordt het boerenleven nog interessanter. LEES MEER.
BeleefFriesland.nl vertelt u vooral wat er allemaal te doen en te beleven is in Friesland. Evenementen, activiteiten, agenda's, wandel- en fietsroutes, etc. Een zeer complete website waar ook de verschillende streken op beschreven staan.
Waddenwandelen is een bijzonder netwerk van ongeveer 1200 kilometer voetpaden door het kustgebied van Groningen, Friesland en Noord-Holland. Waar mogelijk loopt het netwerk over oude paden, zoals kerkepaden, jaagpaden, ossengangen en schoolpaden.
Nog een Friese regionale website met reis-informatie is FrieslandWonderland.nl, ontstaan vanuit de constatering dat toeristische en cultuurhistorische informatie op het internet zeer versnipperd is en dat (daardoor) de kwaliteit vaak te wensen over laat.

Natuur in Friesland


Om een te worden met de natuur breng je een bezoek aan een van de vier nationale parken van Friesland. De twee grootste parken zijn Nationaal Park Lauwersmeer, deze ligt deels in Groningen en beslaat een oppervlakte van 6000ha. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold ligt, zoals de naam al doet vermoeden, deels in Drenthe. Dit park is zo'n 6100ha groot. De andere twee parken, Nationaal Park De Alde Feanen 4000ha groot en Nationaal Park Schiermonnikoog 5400ha, zijn beide wel echt Friese parken.

Tegenwoordig kun je in het Nationaal Park Lauwersmeer talloze activiteiten ondernemen. Met een rondvaartboot het water op gaan, vissen, vogels kijken vanuit een aantal vogelkijk hutten van Staatsbosbeheer of gewoon lekker fietsen of wandelen door het natuurgebied.

Tussen Leeuwarden, Heerenveen en Drachten ligt het laagveenmoeras De Alde Feanen. Het is een 4000 hectare groot park met een zeer afwisselend landschap, wat zorgt voor een enorme variatie aan planten en dieren. In de Alde Feanen zijn ruim 450 verschillende soorten planten en er broeden wel meer dan honderd soorten vogels. De oorsprong van het park gaat terug tot de laatste ijstijd.
Het is de goedkoopste fiets- of wandelvakantie. Ergens in Friesland een leuk vakantiehuisje boeken, fietskaarten en/of wandelkaarten van Friesland kopen en lopen of fietsen maar. Via de onlineshop van Reisboekwinkel De Zwerver kunt u dat direct doen.
Wandelen op het Friese Kustpad, het Jabikspaad of de Slachtedyk. De verschillende routes leiden u langs oude terpen, kloosters en kerken. Langs de Waddenkust of door het groene hart van Friesland.
Speciaal voor de recreatieve fietser biedt Friesland een uniek fietsroutenetwerk aan. Door fietsknooppunten met elkaar te verbinden door een zeer heldere bewegwijzering ontstaan prachtige fietsroutes.
Enkele tips voor activiteiten in Friesland
De Blokhuispoort is een oude gevangenis in Leeuwarden en sinds eind 2008 geopend voor publiek. Het is een prachtig gebouw vol met historie en mooie verhalen. Benieuwd hoe het leven in de gevangenis is geweest? Neem dan deel aan een rondleiding met een oud gevangenis bewaarder. LEES MEER

Attractiepark Duinen Zathe in Appelscha: het pretpark voor een compleet en betaalbaar dagje uit. Een overzichtelijk en sensationeel park in Noord-Nederland vol spannende attracties en theater. Gezellig voor het hele gezin. LEES MEER

U kunt de Elfstedenroute op allerlei manieren afleggen. Stap eens op de fiets, op de step, in de boot, in de auto, op de motor of bind de skeelers onder. Zelfs lopend kunt u de tocht der tochten afleggen. Langs de route ziet u de mooiste plekjes in het Friese landschap en komt u langs de vele cultuurhistorische bezienswaardigheden. LEES MEER

Zin om lekker ontspannen te varen in een sloep of liever fanatiek zeilen in een valk of kajuitzeiljacht? Ga dan naar Jachtverhuur van der Pol in Heeg en leer Friesland eens vanaf het water kennen! LEES MEER

NIEUWSBERICHTEN VAN VVV FRIESLAND: Dit jaar wordt het Waddenwandelen geintroduceerd. Met ruim 1200 wandelroutes wordt dit het grootste wandelnetwerk van Nederland. Het loopt van de Kop van Noord-Holland, tot en met het Duitse Waddeneiland Borkum. De routes lopen ook over het vasteland langs het Waddengebied, dus niet alleen over de eilanden. Op termijn moet er ook een jaarlijkse Waddenvierdaagse komen.
LEES MEER
 

Vakantieparken in Friesland


De vakantieparken in Friesland bieden vaak op de mooiste plekjes een breed scala aan comfort en voorzieningen. Hieronder ziet u een kaart van Friesland met daarop de vakantieparken van o.a. Landal Greenparks en Hogenboom Vakantieparken. Klik hier voor alle parken van Landal Greenparks in Friesland, klik hier voor alle parken van Hogenboom Vakantieparken in Friesland, klik hier voor Makkum Beach Resort en klik hier voor vakantiepark Lauwersoog. Vakantiehuizen op overige vakantieparken kunt u vinden via deze link