• Flevoland, avontuurlijk dichtbij
  • Flevoland, avontuurlijk dichtbij
  • Flevoland, avontuurlijk dichtbij
  • Flevoland, avontuurlijk dichtbij
  • Flevoland, avontuurlijk dichtbij
  • Flevoland, avontuurlijk dichtbij
<< VAKANTIEHUIZEN ZOEKEN IN FLEVOLAND
of klik op:
Alle vakantiehuizen in Flevoland
Vakantieparken Flevoland
Hotels Flevoland
 
Vakantieparken in Flevoland
De bekendste vakantieparken in Flevoland zijn de Eemhof van Center Parcs en Waterparc Veluwemeer van Landal Greenparks. Huisjes op overige vakantieparken in Flevoland kunt u vinden via deze link.
Center Parcs De Eemhof, aan het Eemmeer
Een verblijf in De Eemhof en Eemhof Marina (nieuw!) staat garant voor een sportieve en actieve vakantie. Watersporten op het Eemmeer, fietstochten maken doorheen het prachtige Flevoland, de kinderboerderij bezoeken, midgetgolf spelen en voor echte waaghalzen het Via Ferrata klimparcours - aan het einde van de dag kan u uitrusten in uw cottage. Ga naar De Eemhof
Landal Waterparc Veluwemeer, aan het Veluwemeer
Landal Waterparc Veluwemeer ligt direct aan het Veluwemeer. De prachtige appartementen en sfeervolle villass van dit nieuwe bungalowpark bieden u een zeer comfortabel verblijf. Water speelt de hoofdrol tijdens een verblijf op Landal Waterparc Veluwemeer in Flevoland. Ga naar Waterparc Veluwemeer

Vakantiehuizen in Flevoland


Bij een vakantie in eigen land denkt u waarschijnlijk niet als eerste aan Flevoland. Maar juist in Flevoland is zo veel te doen omdat het nieuwe land zo veel kansen biedt. En omdat er veel rust en ruimte is, zijn er ook mooi gelegen vakantieparken en vakantiehuizen. En eigenlijk heel centraal gelegen, want vanuit Flevoland bent u zo op de Veluwe, in Utrecht, Friesland en Noord-Holland. En voor watersportliefhebbers is het ook een walhalla want waar u ook zit, de kust is altijd dichtbij met de Randmeren en het Markermeer.

Beleef het unieke contrast tussen de historie van de voormalige eilanden in de Zuiderzee en de moderne architectuur in de steden en in het landschap. Ervaar de variatie in het landschap van uitgestrekte akkers met karakteristieke boerderijen, de grootse ontstane natuurgebieden met allerlei vogels en dieren en prachtige vergezichten over het IJsselmeer of 1 van de andere randmeren.

Elk jaar worden er bovendien in Flevoland vele evenementen georganiseerd, van muziekfestivals tot grote sportevenementen. Tel daarbij op de verschillende attracties voor jong & oud en de diverse fiets- en wandelactiviteiten in buitenlucht en je weet dat je je in Flevoland nooit zal vervelen!
De VVV Flevoland houdt zich voor de gehele provincie bezig met de promotie van Flevoland als vakantiebestemming, bestemming voor een leuke dag uit en het verstrekken van informatie over activiteiten en tips om te doen tijdens uw verbljf in Flevoland.
Flevoland herbergt veel unieke en onverwachte plekjes. Vaak worden deze plekjes door de argeloze voorbijganger niet opgemerkt. Door middel van de MP3 fietsroutes van de 'digitale Flevotour' word je juist op deze bijzondere plekjes gewezen!
Urk is een levendig en karakteristiek vissersdorp en een voormalig eiland met verrassende doorkijkjes, knusse pleintjes, karakteristieke geveltekens en de vele sierlijke decoraties met ankers en scheepjes. Een gids brengt u met een stegentocht langs de mooiste plekjes.

Natuur in Flevoland


Ondanks dat het allemaal polder is, is er in Flevoland een behoorlijke variatie in het landschap. Uitgestrekte akkers met authentieke boerderijen, diepe bossen met verrassende open plekken en natuurgebieden met vogels en andere dieren.

De Noordoostpolder, Oostelijk Flevoland en Zuidelijk Flevoland hebben alle drie een eigen karakter. De Noordoostpolder kenmerkt zich vooral door een heldere indeling met door beplanting afgescheiden gebieden. In Oostelijk Flevoland ontbreekt de heldere indeling; het polderlandschap heeft hier meer gezichten. Zuidelijk Flevoland ten slotte is verdeeld in grote gebieden met elk hun eigen functie: natuurontwikkeling in het noordwesten, bossen in het zuidoosten en een landbouwgebied in het centrum.

Het grootste en bekendste natuurgebied is De Oostvaardersplassen, tussen Almere en Lelystad. Van de Oostvaardersplassen is er maar 1 in Nederland. Sterker nog: in heel Europa is er geen gebied dat met de Oostvaardersplassen te vergelijken valt. In het diepst gelegen deel van Zuidelijk Flevoland, de door de mensen aangelegde polder in het IJsselmeer, schiep de natuur een groot moerasgebied met rietvlaktes, ruige graslanden en waterplassen.
Het is de goedkoopste fiets- of wandelvakantie. Ergens in Flevoland een leuk vakantiehuisje boeken, fietskaarten en/of wandelkaarten van Flevoland kopen en lopen of fietsen maar. Via de onlineshop van Reisboekwinkel De Zwerver kunt u dat direct doen.
Steden, dorpen, polder, weilanden, bossen, randmeren en natuurgebieden, Flevoland is een geweldig wandelgebied, lekker vlak ook, dus je kan lange routes wandelen. Op de site Wandelroutes.org staan ze allemaal beschreven.
Fietsen in Flevoland kent vele opties en mogelijkheden. Geniet u graag van de unieke natuur bij de Oostvaardersplassen of fietst u toch liever in de buurt van Schokland? Kies de gewenste omgeving en klik op een prachtige route.

Enkele tips voor activiteiten in Flevoland


Bekend adres voor een leuke dag uit is uiteraard het Dolfinarium in Harderwijk. Dolfijnen en andere zeezoogdieren bekijken en er worden ook shows gegeven. LEES MEER

Nabij het dorp Biddinghuizen in Flevoland ligt Walibi Holland met vele attracties, shows en evenementen! Geschikt voor families met kinderen, tieners en volwassenen. LEES MEER

Aviodrome Lelystad is de vliegtuighoofdstad van Nederland. Voor een leuk dagje uit, stijgen beleving en plezier hier gegarandeerd naar grote hoogte. Je kunt namelijk ruim tweehonderd luchtvaartjaren van begin tot eind herbeleven. LEES MEER

Het voormalige eiland Schokland, in de Noordoostpolder, is UNESCO Werelderfgoed. Schokland biedt een unieke combinatie van cultuurhistorie en natuur. Kom kijken en ervaar hoe het leven vroeger was en wat er nu is. LEES MEER

De Bataviawerf is een scheepswerf met bijzondere ambities: er worden schepen uit de Gouden Eeuw gereconstrueerd die belangrijk zijn geweest in onze maritieme geschiedenis. LEES MEER

NIEUWSBERICHTEN VAN VVV FLEVOLAND:

In Schouwburg Almere was de spanning te voelen tijdens de Flevius Parade. Wie gaat er naar huis met de Flevius Award 2013? De drie genomineerden, Center Parcs De Eemhof, De Nieuwe Wildernis en LelySTART, streden middels een pitch om de prijs voor belangrijkste toeristisch recreatieve bijdrage aan Flevoland in 2013. De Nieuwe Wildernis (DNW) kwam als sterkste uit de strijd, bleek uit de stemmen van het publiek en de jury, en sleepte de Flevius Award 2013 in de wacht.
LEES MEER

Tijdens de jaarlijkse feestavond voor de vrijetijdssector in Flevoland, de Flevius Parade, is de Rabobank Award 2013-2014 naar het streekproductenfestival Week van de Smaak Flevoland gegaan. In Schouwburg Almere overhandigde Rabobankdirecteur van Flevoland en juryvoorzitter Rob Donker de prijs aan Ingrid Cremer van Centrum Biologische Landbouw, coordinator van de Week van de Smaak Flevoland. De Rabobank Award wordt jaarlijks uitgereikt ter stimulans van duurzame innovaties in de sector toerisme en recreatie in Flevoland.
LEES MEER

In Museum Nagele is 1 december de nieuwe expositie "Brons, Glas en Verf" geopend. Van oudsher trokken Brabanders naar de Noordoostpolder, veelal om een nieuw boerenbedrijf te starten. Nu zijn 3 kunstenaars uit Zundert, Carla Goos-Aerts, Eefje Goos en Brigitte Boemaars, hun familie achterna gereisd om hun werk op deze bijzondere plek ten toon te stellen.
LEES MEER