• Rust, ruimte en historie in Drenthe
  • Rust, ruimte en historie in Drenthe
  • Rust, ruimte en historie in Drenthe
  • Rust, ruimte en historie in Drenthe
  • Rust, ruimte en historie in Drenthe
  • Rust, ruimte en historie in Drenthe
<< VAKANTIEHUIZEN ZOEKEN IN DRENTHE
of klik op:
Alle vakantiehuizen Drenthe
Vakantieparken Drenthe
Hotels Drenthe

Vakantiehuizen in Drenthe


Drenthe is van oudsher een gebied dat geliefd is voor een vakantie in eigen land. Niet zo gek dus dat er een groot aanbod is van vakantiehuizen en vakantieparken. Van authentieke dorpen tot sfeervolle steden, een afwisselend landschap en rijk verleden, jaarlijks terugkerende evenementen en festivals en vriendelijke, gastvrije mensen, leuke adressen voor een dagje uit. Drenthe heeft het allemaal en nog veel meer.

Jezelf trakteren op kleine rustmomenten, bijkomen van het jachtige bestaan in een natuurlijke omgeving. Bezoek met het hele gezin een dierentuin of een attractiepark of laat je heerlijk verwennen in een beautycentrum of sauna. In Drenthe kun je ontstressen. Valt het weer een keer tegen? Ook voor leuke indoor activiteiten kun je in Drenthe terecht.

Nergens schildert de natuur met een breder kleurenpalet dan in Drenthe. Verschillende kleuren groen voor de bossen, geel voor de zandverstuivingen en prachtig paars voor de heidevelden. Deze natuurrijkdom beleef je het best al wandelend, fietsend of te paard.

En waar kun je mooier wandelen over de hei dan in Drenthe? En dan is de kans ook nog groot een schaapsherder tegen te komen met een kudde Drentse Heideschapen.
Het Drentse Landschap zet zich in voor het behoud van natuur, landschap en cultuurhistorisch erfgoed in Drenthe. Naast traditionele taken als beheer van ruim 8000 natuurgebieden beheren zij monumentale gebouwen en boerderijen en tientallen hunebedden.
Het Drents Friese Wold is een aantrekkelijke vakantiebestemming met mooie natuur, attracties voor kinderen en volwassenen, een uitgebreid fietspadennetwerk, een brede keus uit wandelroutes en vele ruiterpaden.
Zuidoost Drenthe is een mooie mix van authentieke dorpen, de stad Coevorden, weidse vlakten, oude bossen en cultuur-historische monumenten en wordt gepromoot met de naam: 'Magisch Drenthe'. Magisch Drenthe ademt de sfeer van jaren en zelfs eeuwen terug.

Natuur in Drenthe


Drenthe kent een grote afwisseling aan bijzondere natuurgebieden. Van uitgestrekte heidevelden en bossen tot fraaie beekdalen en het aantrekkelijke kleinschalige cultuurlanschap rond de dorpen en op landgoederen. Drenthe kent momenteel drie nationale parken: Nationaal Park Dwingelderveld, Nationaal Park Drents-Friese Wold en Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa.

In Zuidwest-Drenthe ligt een bijzonder natuurgebied: Nationaal Park Dwingelderveld. Wie in het Dwingelderveld is, kan genieten van veel verschillende landschappen. Het is een erg afwisselend gebied waar jaarlijks veel natuurgenieters en vakantiegangers op afkomen.

Op de grens van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland, ligt Nationaal Park Drents-Friese Wold is 1 van de grootste natuurgebieden van Nederland. In 2000 werd ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden aangewezen als Nationaal Park.

Nergens in Nederland vind je een beek als de Drentsche Aa. Kronkelend haar weg zoekend door het landschap. In dit uitzonderlijk gaaf gebleven landschap creeerden boeren gedurende duizenden jaren een grote rijkdom aan natuur.
Het is de goedkoopste fiets- of wandelvakantie. Ergens in Drenthe een leuk vakantiehuisje boeken, fietskaarten en/of wandelkaarten van Drenthe kopen en lopen of fietsen maar. Via de onlineshop van Reisboekwinkel De Zwerver kunt u dat direct doen.
U kunt wandelroutes in Drenthe zoeken op verschillende manieren, bijvoorbeeld door het selecteren van Type of Lengte. Ook via de kaart vindt u wandelroutes van verschillende organisaties, zoals Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Het Drentse Landschap, enz.
Het fietsgemak in Drenthe wordt uitgebreid! In de gehele provincie Drenthe ligt een nieuw fietsknooppuntensysteem, waardoor het mogelijk is zelf je route en afstand te bepalen. Zonder kaart kunt u zo heel Drenthe ontdekken.

Enkele tips voor activiteiten in Drenthe


Bezoek in Drenthe het enige, voor publiek toegankelijke, huis in Nederland waar Vincent van Gogh heeft gewoond en gewerkt LEES MEER

Plopsa Indoor Coevorden is een overdekt themapark. Het is gelegen naast Center Parcs De Huttenheugte in Coevorden. Het pretpark is ongeveer 15000 m2 groot, waarvan 10000 m2 overdekt is LEES MEER

In het moderne en interactieve gevangenismuseum in Veenhuizen ontdekt u hoe we in Nederland omgaan met misdaad en straf vanaf 1600 tot en met nu en maakt u kennis met de bijzondere geschiedenis van Veenhuizen. LEES MEER

Het Dierenpark Emmen is de enige dierentuin van formaat in het noorden van Nederland. Als specialiteit geldt het tentoonstellen van kuddes op relatief grote oppervlakten. LEES MEER

Verkeerspark Assen, het grootste en leukste verkeerspark van Europa! Daar leer je wat rijden is en hoe het verkeer werkt. Want jij bent de chauffeur! LEES MEER

NIEUWSBERICHTEN VAN VVV DRENTHE:

Dierenpark Emmen heeft sinds kort een iPhone App: 'Zoo Emmen'. De gratis App maakt een bezoek aan Dierenpark Emmen nu nog leuker en interactiever. Naast themaroutes bevat de App een nieuwsfeed, activiteitenoverzicht, het programma van de dag, praktische informatie en natuurlijk een handige plattegrond.
LEES MEER

Geniet van de prachtige foto's van de vele monumenten en gebouwen die Coevorden rijk is. De vernieuwing van de stadswandeling heeft langer op zich laten wachten mede omdat het centrum van Coevorden radicaal is en wordt gerenoveerd. Diverse verbouwingen/renovaties en veranderingen in de stad gaan zorg dragen voor een nieuwe uitstraling. Nu deze klus naar het eind loopt, heeft Stichting ToReCo in samenwerking met een aantal kenners van de historische vereniging 'Stadt en Heerlickheydt Covorden' een begin gemaakt om de tekst te herschrijven en de route opnieuw te beschrijven..
LEES MEER

Het 'Van Gogh Huis' herinnert aan Van Goghs verblijf in Drenthe. Op 4 december 1883 vertrok hij weer naar Hoogeveen om de volgende dag de trein te nemen naar zijn ouders in Nuenen. Gedurende zijn Drentse periode was Van Gogh zeer productief. Hij schreef 24 brieven waarvan 23 aan zijn broer Theo en 1 aan zijn ouders. Vooral bekend is zijn prachtige brief die hij aan Theo over zijn bezoek aan Zweeloo. Een dagje Zweeloo: "Een ware symfonie". Verder zijn er 40 werken uit de Drentse periode bekend.
LEES MEER

Met AnnoDrenthe.nu beleef je Drenthe en haar geschiedenis op een nieuwe manier. Het is een website en mobiele app waarmee je een tijdreis door Drenthe maakt. Je kunt navigeren door verschillende historische kaarten van Drenthe. Zo zie je bijvoorbeeld hoe je woonplaats er vroeger uit zag. Op tal van plekken op de kaart is informatie uit de collectie van het Drents Archief te vinden: foto's, films en documenten die betrekking hebben op die locatie. Ze vertellen het verhaal van die plek.
LEES MEER
 

Vakantieparken in Drenthe


De vakantieparken in Drenthe bieden vaak op de mooiste plekjes een breed scala aan comfort en voorzieningen. Hieronder ziet u een kaart van Drenthe met daarop de vakantieparken van o.a. Landal Greenparks en Hogenboom Vakantieparken. Klik hier voor alle parken van Landal Greenparks in Drenthe, klik hier voor alle parken van Hogenboom Vakantieparken in Drenthe en klik hier voor de vakantieparken van Center Parcs in Drenthe. Vakantiehuizen op overige vakantieparken kunt u vinden via deze link