• Gastvrijheid, natuur en ruimte in Brabant
  • Gastvrijheid, natuur en ruimte in Brabant
  • Gastvrijheid, natuur en ruimte in Brabant
  • Gastvrijheid, natuur en ruimte in Brabant
  • Gastvrijheid, natuur en ruimte in Brabant
  • Gastvrijheid, natuur en ruimte in Brabant
<< VAKANTIEHUIZEN ZOEKEN IN BRABANT
of klik op:
Alle vakantiehuizen Brabant
Vakantieparken Brabant
Hotels Brabant

Vakantiehuizen in Brabant


Ook in Brabant ben je even lekker helemaal weg in eigen land. Op relatief korte afstand van Utrecht en Den Haag rijdt u bij het oversteken van de grote riveren een bourgondische regio binnen met leuke steden, mooie natuur en gastvrije bewoners. Van oudsher een vakantiegebied, dus veel mooi gelegen vakantiehuizen, vakantieparken en bungalowparken.

De St. Janskathedraal in hoofdstad Den Bosch is een terechte publiekstrekker. De stad heeft echter nog meer te bieden zoals o.a. het Stedelijk Museum, gericht op moderne kunst en design, het Carnavalsmuseum en het Jheronimus Bosch Art Center. De vele bars, cafe's en restaurant zorgen voor de kenmerkende bourgondische sfeer. De culinaire trots van de stad is zonder twijfel de Bossche Bol.

Maar ook natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Brabant. U kunt bijvoorbeeld wandelen of fietsen door Nationaal Park De Biesbosch. Of de moerassen van De Groote Peel huizen nog veel andere dieren, waaronder de ree, wezel, hermelijn, woelrat, bunzing en het zwijn. Ook voor reptielen, zoals kikkers en slangen, is De Groote Peel een geweldig leefgebied.
Brabant heeft nog steeds een behoorlijk groot aantal zelfstandig opererende VVV's. Wel is het via de site van de gezamenlijke VVV's in Brabant mogelijk om een VVV in een bepaalde streek te kiezen.
Welkom in 's-Hertogenbosch, hoofdstad van de provincie Noord-Brabant. Den Bosch is drie keer benoemd tot Meest Gastvrije Stad van Nederland, in 2010, 2011 en 2012! Gezelligheid en gastvrijheid, daar draait het om in deze stad.
Met ca. 250 attracties en naar schatting een miljoen bezoekers is de Tilburgse Kermis 10 dagen lang de grootste kermis van de Benelux en het bekendste evenement van Tilburg. Maar ook zonder kermis is het goed toeven in en rond Tilburg.

Natuur in Brabant


Nationaal Park de Biesbosch is het grootste zoetwatertijdengebied van Europa en is een gebied dat al eeuwen door de mens en de natuur gebruikt wordt. De activiteiten van de mensen hebben voor een groot deel bepaald hoe het gebied er nu uitziet. Het was een rijk gebied; er werd veel door de mens geoogst. Riet, biezen, wilgentenen, vis en vogels waren belangrijke bronnen van inkomsten. De traditionele gebruiken zijn veelal verdwenen. Door natuurontwikkeling zijn weer nieuwe natte gebieden aan de Biesbosch toegevoegd. Ieder plekje heeft weer zijn eigen bijzondere flora en fauna.

Nationaal Park De Groote Peel is een hoogveengebied waar vroeger turf is gestoken. Tegenwoordig is het een vogelrijk natuurgebied dat bij uitstek geschikt is om wandelend te beleven. Het gebied is ruim 1400 hectare groot en wordt niet doorsneden door autowegen, hoogspanningsleidingen of andere ontsierende infrastructurele werken.

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen is ruim 3.500 hectare groot en ligt tussen de steden Tilburg, Waalwijk en 's-Hertogenbosch. Sinds 2002 vormen de Loonse en Drunense Duinen en De Brand s amen met kleine andere gebieden een nationaal park.
Het is de goedkoopste fiets- of wandelvakantie. Ergens in Brabant een leuk vakantiehuisje boeken, fietskaarten en/of wandelkaarten van Brabant kopen en lopen of fietsen maar. Via de onlineshop van Reisboekwinkel De Zwerver kunt u dat direct doen.
Het startpunt voor een mooie fietstocht door het Brabantse landschap of lekkere wandeling op de hei. Hier kunt u zelf een route plannen via het knooppuntennetwerk of een van de vele themaroutes printen.
Alle evenementen, uitvoeringen en uittips voor Brabant verzameld op 1 site. UitinBrabant.nl is daarmee de grootste uitgaans- en cultuursite in Brabant.

Enkele tips voor activiteiten in Brabant


De Efteling in Kaatsheuvel is de bekendste plek in Brabant voor een leuke dag uit, of meerdere dagen, wat u wilt! LEES MEER

Aan de rand van de Peel, verscholen achter weelderige begroeiing liggen de romantische restanten van het meer dan 600 jaar oude kasteel van Asten. LEES MEER

Zoo Parc Overloon is een dierenpark met een botanische tuin met bijzondere diersoorten, als cheetahs, witwanggibbons, flamingo's en dwergnijlpaarden. LEES MEER

Hooge Mierde Oorlogs- en verzetmuseum De bewogen jaren leidt u rond door de roerige jaren 1940 in Nederland en het voormalig Nederlands-Indie. LEES MEER

In Safaripark Beekse Bergen wacht een dag vol Afrikaanse avonturen! Tijdens de wandel-, bus-, boot- en autosafari komen maar liefst 1500 wilde dieren. LEES MEER

BillyBird Park Hemelrijk in Volkel biedt de bezoeker een unieke combinatie van zowel binnen als buiten plezier. LEES MEER
NIEUWSBERICHTEN VAN VVV BRABANT:

De ontwikkeling van het netwerk van Brabantse Natuurpoorten vordert gestaag. In april 2013 zijn de eerste Brabantse Natuurpoorten geopend en inmiddels zijn 10 locaties volledig gerealiseerd. Daarnaast zijn diverse nieuwe locaties in ontwikkeling. Het netwerk van Brabantse Natuurpoorten groeit naar 30 locaties in 2015. In september 2013 is Natuurpoort Volksabdij Onze Lieve Vrouw ter Duinen in Ossendrecht officieel geopend en in november Natuurpoort Herberg Manege van Loon in Loon op Zand. Zij vormen op dit moment het provinciebrede netwerk samen met de Natuurpoorten Herperduin (Herpen), Nederheide (Milheeze), Heksenboom (Sint Anthonis), De Vresselse Hut (Sint-Oedenrode), De Drie Linden (Drunen), De Peelse Heide (Reusel-De Mierden), Fort Altena (Werkendam) en Lievensberg (Bergen op Zoom). Op alle locaties prijkt een grote stalen sleutel als blikvanger, het icoon van het netwerk van Brabantse Natuurpoorten

In opdracht van Routebureau Brabant brengt Vrijetijdshuis Brabant trends, ontwikkelingen en cijfers over fietsen, wandelen, varen, paardensport en mountainbiken in kaart. Hiermee krijgt Routebureau Brabant meer inzicht in de kansen om het Brabantse routeproduct te verbeteren. Op RoutebureauBrabant.nl wordt ingegaan op trends en ontwikkelingen, aanbod en gebruik, bestedingen, profiel en de waardering van de recreant. Het rapport geeft een uitgebreider inzicht in de belangrijkste conclusies en aanbevelingen.
 

Vakantieparken in Brabant


De vakantieparken in Brabant bieden vaak op de mooiste plekjes een breed scala aan comfort en voorzieningen. Hieronder ziet u een kaart van Brabant met daarop de vakantieparken van Libema Vakantieparken, Center Parcs, Landal Greenparks en Hogenboom Vakantieparken. Klik hier voor de parken van Libema Vakantieparken Beekse Bergen en Dierenbos in Brabant, Klik hier voor het park van Center Parcs in Brabant, Klik hier voor alle parken van Landal Greenparks in Brabant, en klik hier voor alle parken van Hogenboom Vakantieparken in Brabant. Vakantiehuizen op overige vakantieparken kunt u vinden via deze link.